Pelspleje

 

For at din hund skal få den bedst mulige oplevelse hos Aabybro klip & trim er det vigtigt, at Du også selv gør en indsats. Du skal, allerede fra hvalpetiden, vænne din hund til at blive rørt ved og børstet alle steder på kroppen og i hovedet. Læg eksempelvis et håndklæde på bordet, og sæt hunden derpå, mens Du børster den.

Når Du børster din hund skal dette gøres i små tag – ikke noget med at hive børsten fra nakken og hele vejen ned gennem kroppen og benene i et langt tag. Børst i stedet et lille område ad gangen - ved filt, hold evt. imod med den ene hånd under filten, så Du undgår at rykke i hunden. Husk, at det er bedre, at Du børster din hund fuldstændig i bund en gang om ugen fremfor at klatbørste lidt her og der hver dag. Hvis Du kan se, at din hund er ved at gå i filt for dig, så skynd dig at få bestilt en tid ved Aabybro klip & trim inden det bliver helt slemt.

Min anbefaling er, at selvom Du kan holde din hund filtfri, er det en god ide at bestille tid ved Aabybro klip & trim første gang senest, når hunden er omkring 9 måneder, så den kan blive introduceret for klipningen/trimningen samtidig med, at Du kan få vejledning i, hvordan Du bedst muligt plejer dens pels. Herefter anbefaler jeg en regelmæssig klipning/trimning hver 3. måned, da dette minimerer risikoen for, at pelsen når at filtre til.

Tænk på, at din hund skal klippes/trimmes mange gange i løbet af dens liv, og så ville det jo være rarest, hvis den kunne lide det - det har Du selv stor indflydelse på, og jeg vil hellere end gerne hjælpe dig på vej med gode råd og vejledning.