Min kompetence

Efter folkeskolen tog jeg en Højere Handelseksamen på Aalborg Handelsskole, og herefter var min helt klare plan en lang karriere indenfor detailbranchen, hvorfor jeg også tog butiksuddannelsen indenfor isenkram – dog blev jeg i årenes løb, ligesom de fleste andre i denne branche, træt af de lange arbejdstider, som på ingen måde kunne forenes med en dagligdag med familie og børn.

Jeg har undervejs i adskillige år gået og overvejet at tage hundefrisør-uddannelsen, da jeg elsker hunde og synes, at det ville være så dejligt og lige mig, at skulle arbejde med dem i dagligdagen – men da stort set alle hundefrisører er selvstændige, har det været et for stort skridt for mig, og muligheden har bare aldrig lige været der.

I år 2016 fik jeg så nok af de lange arbejdstider i butik, og valgte derfor at tage et administrativt job ved Telenor – ikke et ønskejob, men blot en midlertidig løsning på at kunne få karriere og familieliv til at hænge bedre sammen. Men drømmen om at blive hundefrisør hang bare ved, og i år 2017 begyndte jeg så, sideløbende med mit fuldtidsjob på Telenor, at tage kurser i klipning/trimning af forskellige hunderacer for derefter at øve mig på alle de hunde, jeg overhovedet kunne komme i nærheden af og fik lov til at prøveklippe. I takt med at jeg faktisk selv havde følelsen af, at jeg blev bedre og bedre til at klippe/trimme hundene for hver gang samtidig med, at tilbagemeldingerne fra ejerne var ret så positive, fik jeg så meget blod på tanden, at jeg endnu engang aktivt gik i gang med at undersøge mine muligheder indenfor branchen, og herunder også, hvad selve hundefrisør-uddannelsen indebar.

Jeg kunne læse mig frem til, at hundefrisør-uddannelsen var opdelt i tre; oplæring i klipning/trimning af de forskellige hunderacer – undervisning i salg og service – oplæring i at drive forretning. Da jeg er butiksuddannet og har arbejdet i butik i hele min hidtidige karriere, følte jeg ikke, at jeg havde behov for undervisning i salg og service, og ligeledes heller ikke oplæring i at drive forretning, da hele min familie er selvstændige, og jeg derved ville kunne få al den nødvendige vejledning i forbindelse med at starte op som selvstændig af dem.

Pludselig bød den længe ventede mulighed sig, at jeg kunne få min egen hundesalon hjemme på min private bopæl – og så greb jeg chancen! Til trods for manglende uddannelse følte jeg, med mine knap 100 prøveklip og adskillige kurser i bagagen, at jeg var godt rustet til opgaven, og glædede mig bare hel vildt til at komme i gang.

 

Hvem er jeg

Jeg hedder Sanne og er fra årgang 1986. Jeg bor sammen med min mand Michael og vores to sammenbragte børn Mikkel og Signe – og selvfølgelig vores tre firbenede uldtotter Nala, Cooper og Charlie. Nala er en goldendoodle og mor til Cooper, som begge elsker at komme med Michael på jagt, og Charlie er en blandingshund mellem bomuldshund/minipuddel/chihuahua, og er en rigtig skødehund, som har det bedst på sofaen eller i sengen under dynen. I fritiden elsker jeg at være sammen med familien og gode venner, og derudover løbetræner jeg og går lange ture med hundene så ofte, tiden er til det.